Reklama

Już po studniówce, czyli matura coraz bliżej

31/01/2022 16:44

Studniówka Anno Domini 2022 w kowalewskim Zespole Szkół przeszła już do historii. W ostatni piątek przed rozpoczęciem zimowych ferii młodzież z klasy czwartej technikum logistycznego oraz żywienia i usług gastronomicznych świętowała zbliżającą się wielkimi krokami maturę, a także zakończenie nauki.

W ubiegłym roku z powodu covidowych obostrzeń sanitarnych studniówka nie była organizowana. Ale tym razem, mimo pewnych obaw, maturzyści oraz ich rodzice zdecydowali się nie odwoływać zaplanowanej uroczystości. Każdy uczestnik na początku imprezy musiał jednak poddać się pomiarowi temperatury ciała, a także podpisać specjalny formularz. Na szczęście te formalności okazały się jedynie rutyną.

Podczas najważniejszego dla młodzieży balu nie zabrakło łez wzruszenia, serdecznych podziękowań, gorących życzeń, a przede wszystkim wspaniałej zabawy. Wzruszenia nie ukrywała także Joanna Karwaszewska, wychowawczyni tegorocznych maturzystów. Z kolei piękny bukiet kwiatów, który otrzymała od swoich uczniów, był wyrazem ich szacunku i sympatii, jaką darzą swoją „szkolną mamę”.

Oficjalnego otwarcia studniówki AD 2022 dokonała wicedyrektor szkoły Joanna Graczyk-Sobiechowska, która przypomniała uczniom ich osiągnięcia z ostatnich prawie czterech lat oraz życzyła dalszych sukcesów w dorosłym życiu.

– To był wyjątkowy czas – podkreśla Natalia Sulecka z technikum logistycznego. – Dziękujemy wszystkim za wspaniałą studniówkę. Było wspaniale – dodaje Milena Sipak z technikum żywienia i usług gastronomicznych. – Super zgrana klasa, z mega wychowawczynią na czele. Studniówka cudna – dopowiada mama Mileny, pani Magdalena Sipak.

My również wszystkim uczniom czwartej klasy technikum składamy serdeczne życzenia realizacji planów, a także jak najlepszych wyników na egzaminie maturalnym!

Tekst i fot. (krzan)

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo Golub-cgd.pl




Reklama
Wróć do