Reklama

Nowinki cukiernicze nie są im obce

13/03/2025 12:18

Młodzież z Branżowej Szkoły I stopnia przy Zespole Szkół Nr 3 w Golubiu-Dobrzyniu wzięła udział w Targach Cukierniczych i Lodziarskich Expo SWEET w Warszawie. W ten sposób uczniowie zdobywają wiedzę o nowych technologiach w dziedzinie cukierniczej.

W środę (19 lutego) odbył się wyjazd młodzieży z Branżowej Szkoły I stopnia przy Zespole Szkół Nr 3 w Golubiu-Dobrzyniu na Targi Cukiernicze i Lodziarskie Expo SWEET w Warszawie. Uczniowie mieli szansę nie tylko dowiedzieć się, ale także posmakować nowych propozycji cukierniczych i lodziarskich, zapoznać z nowymi technologiami i światowymi trendami w dziedzinie cukierniczej.

Dużym zainteresowaniem cieszyła się pokonkursowa wystawa tortów dekoracyjnych. Wszyscy mogli znaleźć dla siebie coś interesującego i skosztować wielu pyszności, zwłaszcza lodów, których wybór był ogromny.

– Było słodko, kolorowo i bardzo inspirująco, na pewno wiele pomysłów przeniesiemy na szkolny grunt – opowiada Marta Malinowska, nauczycielka przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół nr 3 w Golubiu-Dobrzyniu. – Zimowa pogoda nie przeszkodziła nam w spacerze przez miasto. Przeszliśmy przez kilka historycznych miejsc oraz warszawską starówkę. Na pewno w przyszłym roku również wybierzemy się na targi cukiernicze do Warszawy.

(Szyw)

Fot. ZS3

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo Golub-cgd.pl




Reklama
Wróć do