:-(

Wygląda na to że masz Adblocka. Utrzymujemy się z reklam żeby móc dostarczyć Ci wiadomości z Twojego regionu za które nie musisz płacić, czy mógłbyś rozważyć jego wyłączenie?



PILNE

Słodkie warsztaty w stolicy

09/03/2018 12:36
Edukacja, Słodkie warsztaty stolicy - zdjęcie, fotografia

W lutym grupa uczniów Zespołu Szkół w Kowalewie Pomorskim uczestniczyła w wyjazdowych warsztatach cukierniczych, prowadzonych przez Moniką Ignaciuk, mistrzynię cukiernictwa z firmy Ambasador 92. Tematem szkolenia było przygotowywanie deserów restauracyjnych. Warsztaty były dla wszystkich uczestników wielką przygodą

Jeszcze w listopadzie ubiegłego roku reprezentacja Zespołu Szkół uczestniczyła gościnnie w wojewódzkim konkursie gastronomicznym województwa pomorskiego pn. VII Jesienny Piknik na Kaszubach. Młodzi kucharze odnieśli wówczas prestiżowe zwycięstwo, a jedną z nagród stanowił kurs cukierniczy pod okiem mistrzyni cukiernictwa Moniki Ignaciuk. Do warszawy wyruszyli uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych: Ola Pokora, Dawid Dunajski, Jakub Rożnowski (zwycięzcy konkursu kulinarnego w Przodkowie), a ponadto dzięki nim z wyjazdu i szkolenia skorzystali również uczniowie, którzy aktywnie uczestniczą w życiu technika żywienia: Asia Leszczyńska, Asia Śliwińska, Oliwia Słomińska, Weronika Olszewska, Ewelina Krzyżanowska, Paulina Przyziółkowska, Agata Prusińska, Paulina Żydziak i Paulina Kaczmarek. Opiekunkami grupy były panie: Marta Malinowska i Magdalena Śliwińska.

– Wszyscy uczestnicy warsztatów składają wielki ukłon w stronę pani Moniki Ignaciuk, za jej pasję, profesjonalizm i wiedzę – podkreśla Marta Malinowska. – Dzięki Mistrzyni Cukiernictwa znaleźliśmy się w „bibliotece smaku”. Pani Monika nauczyła nas, że w deserach najpierw liczy się smak, później technika sporządzania i dekoracja, czyli elegancja smaku na talerzu. Nasi uczniowie mieli okazję sporządzenia trzech deserów restauracyjnych. Poznali technikę przygotowania bezy. Smakowaliśmy bezy czekoladowe, malinowe i porzeczkowe. Młodzież poznała ponadto technikę sporządzania ciasta ptysiowego i kremu angielskiego oraz dekoracji z czekolady. Miłym zaskoczeniem było wykonanie oryginalnego deseru - żelek z marchewki. Pod okiem mistrzyni wykonaliśmy także tartę cytrynową. Gospodyni przygotowała dla nas ponadto atrakcyjny konkurs składania deserów restauracyjnych z nagrodami. Zwyciężyły dwie Pauliny: Paulina Kaczmarek i Paulina Przyziółkowska – opisuje nauczycielka. 

Oczywiście uczestnicy warsztatów posmakowali także deserów przygotowanych przez Monikę Ignaciuk.  Jak zgodnie potwierdzają, były obłędne.
 

(krzan)
fot. nadesłane

Reklama

Słodkie warsztaty w stolicy komentarze opinie

Dodajesz jako: |
Reklama

Ogłoszenia PREMIUM

Chcesz coś sprzedać lub kupić, oferujesz usługi, szukasz pracownika lub pracy?

Dodaj swoje drobne ogłoszenie w naszym serwisie. Zapraszamy!

Dodaj ogłoszenie
Reklama


 Reklama


25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez golub-cgd.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Wydawnictwo Promocji Regionu Sp. z o.o. z siedzibą w Golub-Dobrzyń 87-400, Rynek 20

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"